Що треба додати до холодцю
Холодець є традиційною українською стравою. І смачний, і дуже корисний. Але не всі господині успішно можуть приготувати його з першого разу. Часто холодець стає каламутним і дуже жирним. А щоб він був красивим і прозорим, треба дещо до нього додати…
Холодець беж жиру приготувати можна. Для цього перед варінням потрібно добре вимити усі продукти. А зробити прозорим бульйон допоможуть яйця. Потрібно покласти кілька добре збитих сирих яєць прямо в бульйон, тоді вони заберуть всю «муть» на себе. Після варіння їх потрібно дістати і викинути.
Основна причина каламутності бульйону — це неякісні і брудні продукти. Піну, яка з’являється в процесі варіння м’ясних продуктів, потрібно знімати. М’ясо потрібно раз проварити, злити воду, і поставити варитися знову. Лише тоді в бульйон можна додавати спеції.
Моркву перед додаванням в бульйон потрібно порізати і трохи обсмажити на сковороді без олії, тоді холодець буде прозорішим.
А перед тим, як розливати холодець по формах, бульйон потрібно процідити через марлю. За кілька хвилин жир підніметься на поверхню, і його можна буде зібрати.